Klesliste

Det finnes ikke dårlig vær – bare dårlige klær….

Vi er mye ute i barnehagen og dette krever godt med klær for at barna skal få en så god opplevelse som mulig av det å være ute. Her får dere noen tips og råd om hvordan barnet bør være kledd for en dag ute, basert på våre erfaringer

1.»Ull er gull»

Dette kan ikke bestrides. Nå finnes det utrolig mengder ullundertøy på markedet, som ikke klør. Felles for alle er at de er lette, myke, behagelige å ha på seg og de varmer.

2. Vi liker stilongs!

Det beste å ha på seg når man er lenge ute er ull-stilongs. Cherrox og støvler puster dårlig, snøen sniker seg ofte inn ved buksebeinet, og da er det mye lettere å bare bytte sokker (helst tynn ullsokk…) enn å ta alt av for å bytte strømpebukse.

3. Mellomlaget

Etter ullundertøyet vil vi gjerne ha tykke ullklær eller ullfleece. Det er nok med to lag ull under en god dress. Luftlagene mellom ullklærne varmer og isolerer, og vil på vanlige vinterdager være nok til å holde på varmen.

4. Dressen

Det finnes mange dresser på markedet for barn. Billige dresser holder like bra som dyre. Det som er viktig er at de har gode mansjetter som omslutter håndledd og fot, strikk under skoen, god glidelås, og at dressen nesten er vanntett i all slags vær. De som har dresser som blir våte, bør ha med skiftedress.

5. Regntøy

Her florerer der også med mange ulike slag og kvaliteter. Det som er viktig her er strikk under skoene og tykkelsen på regntøyet.

6. Sko

Vi anbefaler alle å ha:

  • tøfler / sandaler
  • cherrox eller fôret gummistøvel, men ikke som erstatning for vintersko.
  • vintersko

Hva slag sko en velger, må tilpasses hvert enkelt barn.

7. Votter

Ullvotter er bra når det er tørrvær, og gummivotter med fôr når det er bløtt og vått. Ha gjerne med flere skiftepar med votter!

Der er mye å huske på, men det er dette som avgjør hvordan dagen til barna blir i barnehagen! Vi opplever at det er vel anvendte penger å kjøpe skikkelige klær, et tips er å handle på salg, gå på bruktmarkeder (vårmarkedet på Steinerskolen…)

En aller siste ting å huske på: navn på alle klær og støvler, innetøy som utetøy! Vi har merkepenner…